Joost van Bree

Adviseur Informatiebeheer

Loopbaan

Na de fusie in 2010 wilde de gemeente jong talent een kans geven via een traineeship. Ik moest toen nog afstuderen als planoloog, maar de kans was te mooi om voorbij te laten gaan. Dus solliciteerde ik. Ik kwam tot de laatste ronde, maar werd helaas niet aangenomen als trainee. Een week later kreeg ik een telefoontje of ik wilde komen werken als Adviseur Omgevingsontwikkeling. En dat deed ik. Zo begon ik, tegelijk met de aangenomen trainees, in januari 2011 bij gemeente Peel en Maas.

Binnen het team Omgevingsontwikkling kreeg ik de ruimte om de digitalisering van de ruimtelijke plannen te doen. Ik ging me steeds meer bezighouden met digitalisering van het team en werd in 2013 Projectleider Digitalisering voor het nieuwe Huis van de Gemeente. In deze rol mocht ik me bezighouden met de inrichting van de (digitale) werkplekken, vergaderruimte, optimaliseren van de bereikbaarheid en telefonie en het digitaliseren van bedrijfsprocessen. In 2015 was deze opdracht en het Huis van de Gemeente klaar. Ik stroomde door naar de functie Beleidsmedewerker ICT. Ook binnen deze functie heb ik mooie kansen benut en ben ik me naast de werkzaamheden als adviseur en projectleider gaan specialiseren in informatieveiligheid.

Na ruim 9 jaar in verschillende rollen gewerkt te hebben voor Peel en Maas ben ik in 2020 weggegaan. Als adviseur en accountmanager bij een softwareleverancier ben ik verdergegaan in het vakgebied van informatieveiligheid en privacy. Ik was een week begonnen aan mijn nieuwe baan en toen brak de coronapandemie uit. Het werk werd alleen maar digitaal en vanuit huis gedaan en bracht me niet wat ik ervan hoopte en verwachte.

Werken voor de gemeente Peel en Maas

Na 2,5 jaar ben ik heel bewust teruggegaan naar gemeente Peel en Maas. Er lagen nieuwe uitdagingen met een mooi persoonlijk ontwikkelpad en het voelde direct weer als ‘thuiskomen’. Niet alleen het gebouw geeft energie maar ook alle collega’s die er werken.

Sinds eind 2022 ben ik dan ook terug als Adviseur informatiebeheer. Ik houd me bezig met de visie en strategieën op IT-ontwikkelingen, IT-projecten en het informatiebeleid van de gemeente. Vanuit het team Facilitair en Informatie Technologie (FIT) zijn we vooral ondersteunend aan de organisatie. Wij zorgen voor zowel het gebouw als de IT-omgeving. Daarmee stellen we de organisatie in staat om haar diensten te leveren.

Het optimaliseren van processen ondersteunt vanuit de techniek en IT-mogelijkheden vind ik mooi om te doen. Daarnaast is er ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Als team durven we dingen ook anders te doen en die ruimte krijgen we. Wat ons in staat stelt om de organisatie goed te faciliteren.

Joost van Bree

Meer verhalen over werken bij Peel en Maas