Ivan Cuijpers

Meewerkend begeleider wijkbeheer

Loopbaan

Eigenlijk heb ik 2 functies in 1: medewerker wijkbeheer en begeleider. Als begeleider zorg ik voor de persoonlijke, en vakinhoudelijke ondersteuning van collega’s die bijvoorbeeld via de Participatiewet of de WSW bij ons komen werken. Samen met de andere begeleiders, plannen we onze werkzaamheden.

We onderhouden de plantsoenen, parken, jonge plantvakken, begraafplaatsen en bomen om te zorgen dat de wijken er altijd verzorgd uitzien. Daarnaast bieden we een zinvolle dagbesteding, met kansen tot ontwikkeling, voor de mensen die ik begeleid. Het voelt goed om daaraan bij te dragen.

Werken voor de gemeente Peel en Maas

Het fijne van mijn functie is onder andere, dat we veel ruimte en vertrouwen krijgen om onze eigen planning te maken. Zo vind ik als jonge vader goed de balans tussen werk en privé, dat vind ik belangrijk. We zijn flexibel in onze samenwerking en maken gebruik van elkaars kwaliteiten.

Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel in Peel en Maas, dat zie je terug in het aanbod van cursussen en trainingen. Er zijn echt veel kansen en mogelijkheden om door te groeien, dat geeft ruimte. Zo startte ik bij de gemeente Peel en Maas bij het team afval.

Na 2 jaar kwam er een plek vrij als medewerker wijkbeheer en sinds kort ben ik dus ook officieel meewerkend begeleider. In deze functie komen mijn diploma’s en kennis op het gebied van groenvoorziening en maatschappelijke vorming  uitstekend samen. Ik ben dan ook erg blij met mijn baan. We hebben een gezellig en hecht team, de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima en er is ook op z’n tijd vertier. Jaarlijks zijn er een aantal activiteiten waar je elkaar treft en bijpraat, erg gezellig altijd.

Ivan Cuijpers

Meer verhalen over werken bij Peel en Maas