Anouk Smits

Uitvoerend medewerker Maatschappelijke Ontwikkeling: 'Ik hou van het contact met mensen en de afwisseling'.

Loopbaan

In 2017 startte ik als Klant Contact Consulent bij de gemeente Peel en Maas. Inmiddels ben ik uitvoerend medewerker maatschappelijke ontwikkeling, een hele diverse functie.

Het fijnste van mijn baan vind ik het contact met mensen en de afwisseling. Het ene moment plan ik een afspraak, het andere moment registreer ik een gastouder in het Landelijk Register Kinderopvang. Ook organiseer ik de jaarlijkse Kleding dag. Tijdens zo’n dag kunnen kinderen van wie de ouders het niet breed hebben kosteloos een wintercollectie uitzoeken.

Ik houd me ook bezig met het uitbetalen van waarderingssubsidies. Dat zijn subsidies voor verenigingen, stichtingen en vrijwilligersorganisaties, die bepaalde sociale activiteiten voor de gemeenschap uitvoeren die de gemeente belangrijk vindt.

Werken voor de gemeente Peel en Maas

De gemeente Peel en Maas is een open en transparante organisatie, dat zie je ook terug in ons Huis van de Gemeente. Het biedt fijne plekken om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Hierdoor zijn de lijnen binnen de organisatie kort, dat werkt erg prettig. Je krijgt hier de ruimte om te groeien en je te ontwikkelen, je hoeft dus niet ‘stil’ te zitten. Dat vind ik een fijn idee.

We zijn als collega’s echt een hechte club. We werken hard maar er is ook tijd voor leuke dingen. Zo organiseert de Personeelsvereniging jaarlijks een heuse ambtenarenzitting op de vrijdag vóór de Vasteloavend en ook een altijd weer verrassende Personeelsdag. 

Kortom: Wil jij werken voor een organisatie die voor inwoners het verschil wil maken en die je de ruimte geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Aarzel dan niet en solliciteer op die leuke vacature en wellicht treffen we elkaar bij de koffiecorner!

Foto van Anouk Smits