Vroegsignalering geldzorgen

De gemeente Peel en Maas helpt inwoners met geldproblemen. Dat doen we het liefst zo snel mogelijk voordat geldproblemen groter worden.

Vroegsignalering betekent het zo snel mogelijk aanpakken van achterstanden bij vaste lasten partners. Hoe sneller we in contact komen met iemand die een betalingsachterstand heeft, hoe minder hoog de achterstanden vaak zijn. Het is dan gemakkelijker op te lossen.

Sinds 1 januari 2021 moeten vaste lasten partners achterstanden bij de gemeente melden. Dit zijn ze verplicht bij wet. Vaste lasten partners zijn de woningbouwverenigingen, zorgverzekeraars, waterleveranciers en de energiebedrijven. Zij melden elke maand de achterstanden.

Informatie en advies

Team Vroegsignalering neemt contact op met u. Als u geen hulp wilt, is dat geen probleem. We doen niets met uw gegevens en maken geen dossier aan. Onze hulp is echt om te ontdekken of we misschien ergens bij kunnen helpen. Op deze manier proberen we de stap om hulp te vragen gemakkelijker te maken.

We nemen via verschillende manieren contact op. Dit kan via e-mail, sms of een brief, een telefoongesprek of via een huisbezoek. Samen met een maatschappelijk werker van Vorkmeer bellen we bij u aan. Is er niemand thuis dan doen we een folder in de bus. Misschien is er nu geen hulp nodig maar later wel. Dan mag u ook later contact opnemen.

  • Heeft u vragen over uw geldzaken?
  • Vindt u het fijn daar met iemand over te praten?

Neem via 077 306 6666 of via e-mail geldzorgen@peelenmaas.nl contact met ons op. We kunnen samen overzicht in uw inkomsten en uitgaven krijgen. Ook helpen wij met tips en adviezen over geld. Onze hulp is gratis.

U kunt ook contact opnemen met een maatschappelijk werker van Vorkmeer als u dit fijn vindt.

  • Telefonisch via 077 307 7350.
  • Via e-mail amw@vorkmeer.nl
  • Spreekuur is elke dag van 08.30 uur tot 12.00 uur in het Huis van de Gemeente. Het is niet nodig om een afspraak te maken.

Delen van persoonsgegevens

De gemeente Peel en Maas heeft met alle vaste lasten partners die betalingsachterstanden aanlevert, een overeenkomst gesloten. Over de uitwisseling van gegevens zijn goede afspraken gemaakt. Het gebeurt op een veilige manier, alleen noodzakelijke gegevens worden gedeeld en bepaalde persoonsgegevens zijn alleen zichtbaar voor medewerkers van team Vroegsignalering.

Bekijk ook: