Baarlo - Progpower Europe 2024

De Amerikaanse band Crimson Glory is na ruim 10 jaar weer bij elkaar en komt naar Nederland. Op zondag 6 oktober 2024 geeft de band een optreden in Sjiwa Baarlo, tijdens de 24e editie van ProgPower Europe.

De band wordt gezien als 1 van de grondleggers van progressieve metal uit de USA, samen met Dream Theater, Fates Warning, Queensryche en Watchtower. Waarschijnlijk had niemand meer rekening gehouden met een terugkeer, maar uit het niets kondigde de band begin 2024 een terugkeer aan met originele leden Ben Jackson (gitaar), Jeff Lords (bas) en Dana Burnell (drums). De 2 nieuwe leden van dienst zijn op gitaar Mark Borgmeyer (Avenging Benji, The Lost Boys) die voormalig gitarist Jon Drenning vervangt, en kersverse zanger Travis Wills (Infidel Rising).

Crimson Glory maakt de line-up voor ProgPower Europe 2024 compleet. Het is de organisatie gelukt om naast CRIMSON GLORY nog een aantal bijzondere optredens vast te leggen. Zo komt de jonge Chinese progband OU voor het eerst naar Europa. De band heeft zojuist hun 2e album uitgebracht, met een gastoptreden van Devin Townsend, die ook de productie van het album voor zijn rekening nam. En uit Canada maakt The Anchoret voor het eerst de oversteek naar Europa. Hun debuutalbum staat in menig jaarlijst van 2023 in de top 10. In totaal treden er 14 bands op dit weekend.

Kijk voor de volledige line-up en alle overige informatie op de website van het festival Progpower Europe. Het festival is in het 1e weekend van oktober, 4, 5, en 6 oktober 2024.

Datum

Vrijdag 4 oktober 2024 20:00 uur - zondag 6 oktober 2024 23:30 uur

Locatie

Sjiwa Baarlo