Slim omgaan met hitte: beplant uw tuin

Geplaatst op woensdag 10 juli 2024

In een verharde of bebouwde tuin blijft de warmte langer hangen. Op zomerse dagen ervaart u de hitte nog meer. En de regenbuien die er vallen, trekken minder goed de grond in. Kortom, een verharde tuin zorgt voor meer overlast bij hitte en buien. Wat kunt u hier aan doen?

Beplant uw tuin

Planten, bloemen, struiken en vooral bomen zorgen voor verkoeling. Ze verdampen water en zorgen bovendien voor schaduw. Een tuin met verschillende bloeiende planten en bloemen is bovendien goed voor vlinders en insecten.

Denk eens aan prairiebeplanting

Niet alleen erg onderhoudsvriendelijk, maar prairieplanten trekken ook meer bijen, vlinders en insecten aan. De beplanting wordt afgedekt met lavagesteente, die zorgt voor een goede waterhuishouding en onkruid juist tegenhoudt.

Begin een moestuin

Met een goed aangelegde moestuin, heeft u weinig last van onkruid en plagen. Het hemelwater zakt goed de bodem in. En u zorgt ook nog eens voor de insecten door bestuiving mogelijk te maken. Extra voordeel: u kweekt uw eigen groenten en fruit. Dat scheelt een ritje naar de supermarkt. Met een aantal stoeptegels uit uw tuin, creëert u een tal van voordelen.

Kijk voor meer tips en informatie op de website van Waterklaar.