Grenzeloze gastvrijheid door Peelkaart

Geplaatst op donderdag 4 juli 2024

Maandag 1 juli 2024 hebben de Brabantse en Limburgse Peelgemeenten, samen met de initiatiefnemers, de Peelkaart gelanceerd. Een unieke toeristische kaart waarop alle (top)attracties in de zuidelijke Peelgemeenten weergegeven staan. Met Nationaal Park De Groote Peel als middenstip.

Samenwerking Peelgemeenten en initiatiefnemers

De initiatiefnemers, Museum Klok en Peel, Buitencentrum De Pelen, Staatsbosbeheer en VVV Asten, merkten dat de bezoekers in het gebied de provinciegrens niet zagen en graag geïnformeerd wilden worden over zowel het Brabantse als Limburgse aanbod. Zo'n grensoverschrijdende kaart was er echter niet. Het initiatief is daarom omarmd door regiomarketingorganisatie Land van de Peel en de besturen in de Peelgemeenten Gemeente Asten, Gemeente Deurne, gemeente Someren, Gemeente Venray, Gemeente Nederweert en Gemeente Peel en Maas.

Meer bezoekers

Een van de doelen van de kaart is ook om meer bezoekers uit andere delen van Nederland en zelfs België en Duitsland te trekken. Bezoekers komen naar de Peel voor de Limburgse en Brabantse gastvrijheid, maar ook voor de natuur, cultuur en rust. En dat is hier in overvloed. We hopen dat de kaart de bezoeker stimuleert het mooie aanbod in de hele regio te ontdekken. Daarom wordt de kaart ook vertaald naar het Engels en Duits.

De Peelkaart kan vanaf 16 juli 2024 gratis opgehaald worden bij de VVV kantoren en Toeristische Informatie punten in de regio en de recreatieve ondernemers. Of bekijk hem al online op de website Land van Peel.