Peel en Maas InZicht: ACT! Interventieteam

Geplaatst op maandag 24 juni 2024

Het ACT! Interventieteam is actief in de omliggende Noord Limburgse gemeenten. Van Gennep en Bergen tot Beesel en Venlo, Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas. Het team voert controles uit om te kijken of alles volgens wetten en regelgeving gebeurt.

Het ACT! Interventieteam is actief in de omliggende Noord Limburgse gemeenten. Het team voert controles uit om te kijken of alles volgens wetten en regelgeving gebeurt. Dit doen ze voor panden maar ook voor locaties.

Ze controleren op brandveiligheid, illegale bewoning en vergunningen en voeren preventieve controles uit. We gingen op pad met het team tijdens een controle in de gemeente Peel en Maas.

Vandaag zijn wij bij een controle van een aantal loodsen en we zijn aan het kijken wat zich in die loodsen bevindt. Of het in strijd is met het bestemmingsplan, of er geen zaken zijn die niet door de beugel kunnen. Bijvoorbeeld in strijd met de omgevingswet. Maar soms vinden we ook zaken die ondermijnend zijn voor de samenleving.

We hebben wel eens ooit een zaak aangetroffen met bijvoorbeeld een hennep kwekerij, maar ook illegale auto uitdeukerij, spuiterij, mensen die wonen in een loods. Dat zijn allerlei facetten die we aantreffen in loodsen. Je kunt natuurlijk heel anoniem je gang gaan als er geen controles plaatsvinden. Vandaar dat we regelmatig controles in diverse gemeentes houden met het Act! interventieteam.

Bij deze controle bleken de zaken in orde. Het ACT-team kon zo met een gerust gevoel huiswaarts keren.

Is er nou bij jou in de buurt een locatie waarvan je denkt ‘daar kloppen dingen niet’ of ervaar je veel overlast van een pand? Meld dit dan. Dit kan bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Of geef het door aan de gemeente via het speciale e-mailadres kijknietweg@peelenmaas.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld.