Expositie leerlingen van het Bouwens in het Huis van de Gemeente

Geplaatst op maandag 24 juni 2024

Met de vragen 'Hoe kun je thuis minder plastic gebruiken?' en 'hoe worden tuinen klaar voor het veranderende klimaat?' gingen leerlingen van het Bouwens aan de slag. Het resultaat hiervan kunt u bekijken in het Huis van de Gemeente.

Op posters en in vlogs geven de leerlingen tips hoe we samen de plastic afvalberg kunnen verminderen. U kunt bovendien in adviesrapporten lezen hoe u uw tuin kunt aanpassen aan het veranderende klimaat maakt.

Samen met jongeren aan de slag met klimaatuitdagingen van nu

Elk jaar organiseert het IVN met het Bouwens van der Boijecollege projecten om leerlingen bewust te maken van de klimaatuitdagingen en milieu-uitdagingen. Dit doen ze samen met het jongeren adviesbureau (JAB) van IVN, in samenwerking met Peel en Maas Schoon en de gemeente Peel en Maas. Met gastlessen en praktijkopdrachten worden de leerlingen uitgedaagd om oplossingen te bedenken.

De expositie is tot en met 4 september 2024 te zien tijdens openingstijden van het Huis van de Gemeente.