De Diamant uit Baarlo winnaar E-waste

Geplaatst op donderdag 20 juni 2024

Afgelopen 4 weken zamelden leerlingen van basisscholen uit Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray oude elektrische apparaten in tijdens de E-waste race. Basisschool De Diamant uit Baarlo is hierbij als winnaar uit de bus gekomen, met maar liefst 4.696 ingezamelde apparaten.

Van harte gefeliciteerd met deze topprestatie. Wethouder Tijs van Lierop bezocht de school om ze persoonlijk te feliciteren.

Ook willen we KC Natuurtalent in Helden en OBS FavoRIET in Panningen feliciteren met hun behaalde resultaat. Dankzij de inzet van de kinderen belanden de verzamelde apparaten niet in de verbrandingsoven maar worden ze hergebruikt en gerecycled. We zijn dan ook supertrots hierop en willen iedereen aanmoedigen vooral door te gaan met het inleveren van oude apparaten. Dat kan bij de Milieustraat of bij het Repair café om ze een 2e leven te geven.

De scholen van de 3 gemeenten hebben samen maar liefst meer dan 16.000 apparaten opgehaald. Aan alle schoolkinderen en mensen die apparaten hebben ingeleverd: hartelijk dank.

De leerlingen van basisschool de Diamant uit Baarlo met wethouder Tijs van Lierop.

De leerlingen van basisschool de Diamant uit Baarlo met wethouder Tijs van Lierop.