De gevolgen van 8 maanden kletsnat weer

Geplaatst op dinsdag 4 juni 2024

Al vanaf oktober 2023 valt er heel veel neerslag. De maand mei breekt weer een neerslagrecord. We proberen zoveel mogelijk water af te voeren naar de Maas. Maar tegen zoveel regen is geen watersysteem opgewassen. Het grondwaterpeil was nog nooit zo hoog en het water trekt de grond niet meer in.

De situatie zorgt voor veel overlast, ook in de directe leefomgeving. We begrijpen de zorgen en frustraties bij u als inwoner en ondernemer. Onze medewerkers zijn er dagelijks mee bezig om dit zoveel mogelijk te beperken.

Wat zijn de gevolgen in de openbare ruimte?

  • Voor het beheer van het groen: de weelderige onkruidgroei is niet bij te houden. Hierdoor zijn er plekken met meer onkruid dan normaal.
  • Zandwegen en bermen drogen niet op. Het egaliseren en opknappen van onverharde wegen en bermen kan niet bij natte omstandigheden en blijft dus liggen.
  • Werk aan het riool moeten we soms stopzetten door het hoge grondwater. Of we moeten eerst bemaling plaatsen, zodat het werk door kan gaan.
  • Aanbrengen van bestratingen loopt vertraging op omdat de funderingslagen te nat zijn om bestrating op aan te brengen en aan te trillen.

Vertragingen

Door de nattigheid lopen verschillende projecten vertraging op, zoals aan de Helenaveenseweg in Grashoek en de Molenstraat in Helden. We vragen om uw begrip en hopen op droger weer, zodat de kwaliteit van de openbare ruimte weer wordt zoals u van ons gewend bent.