E-waste Race Peel en Maas gestart

Geplaatst op donderdag 30 mei 2024

Van 27 mei tot 20 juni 2024 strijden basisscholen uit de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray tegen elkaar tijdens de E-waste Race. De scholen proberen zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (e-waste) in te zamelen.

Wethouders Van Lierop, Nijssen en Vaasen bezochten vorige week gastlessen op de deelnemende scholen in Peel en Maas. Hiermee gaven ze het startschot voor de E-waste Race 2024.

Hoe werkt het?

U kunt uw elektronisch afval, bijvoorbeeld stijltangen, haardrogers en dvd-spelers aanmelden op de website van E-waste race en de score per school bekijken. Op de afgesproken tijd halen scholieren het bij u thuis op. Geen inzameling in uw dorp? U kunt e-waste natuurlijk ook inleveren op het Milieupark in Panningen.

Waarom een E-waste race

De E-waste Race is leerzaam en leuk. Op een speelse manier brengen we het nut van hergebruik onder de aandacht. Elektronisch afval wordt niet gerecycled als het bij het restafval wordt gedaan. Waardevolle materialen gaan dan verloren voor hergebruik en dat is jammer.

Helpt u mee om Peel en Maas te laten winnen?

De deelnemende scholen in Peel en Maas zijn OBS FavoRIET Panningen, Basisschool de Diamant Baarlo en KC Natuurtalent Helden. De school met de meeste ingezamelde spullen wint de E-waste race. Helpt u mee? De winnaar wordt op 20 juni 2024 bekend gemaakt.

Wethouder Tijs van Lierop voor de klas

Wethouder Tijs van Lierop voor de klas.

Wethouder Erik Nijssen voor de klas

Wethouder Erik Nijssen voor de klas.

Wethouder Natasja Vaasen voor de klas

Wethouder Natasja Vaasen voor de klas.