Waarschuwing voor babbeltrucs

Geplaatst op dinsdag 28 mei 2024

Het gebeurt regelmatig dat inwoners het slachtoffer worden van een babbeltruc. Hierbij belt bijvoorbeeld iemand op, die zegt van de politie, de bank of de energieleverancier te zijn. Zij slagen er soms in deze mensen voor duizenden euro’s op te lichten.

De politie in Limburg heeft meerdere meldingen ontvangen van telefonische babbeltrucs door nepagenten. Maar het kan ook gaan om mensen die zich uitgeven voor iemand van een andere instantie. Of mensen die aan de deur komen, om bijvoorbeeld een bankpas en pincode of geld en sieraden op te halen.

Wat moet u doen

Krijgt u iemand aan de lijn of aan de deur met zo’n verzoek? Hang dan meteen op of doe direct de deur dicht en bel de politie via 112. Bent u onlangs slachtoffer geworden van deze babbeltruc? Dan kunt u ook contact met de politie opnemen.

Het is goed om te weten dat de politie of de bank nooit mensen belt om naar bankgegevens te vragen of om bankpassen, geld of sieraden op te halen.