Buurtbemiddeling Peel en Maas zoekt nieuwe vrijwilligers

Geplaatst op dinsdag 21 mei 2024

Kunt u goed luisteren en beschikt u over een dosis gezond verstand? Bent u sociaal betrokken en kunt u zich goed inleven in de situatie van uw gesprekspartner? Dan zijn wij op zoek naar u, als onze nieuwe vrijwilliger voor Buurtbemiddeling.

Wanneer komt u in actie?

Buurtbemiddeling wordt ingeschakeld als buren een zodanig conflict hebben dat ze het zelf niet meer kunnen oplossen. U gaat altijd met zijn tweeën op pad op een tijdstip dat u samen afspreekt. Als buurtbemiddelaar helpt u om conflicten tussen buren weer bespreekbaar te maken, zodat zij samen naar oplossingen kunnen zoeken. Een burenruzie begint vaak onschuldig maar kan hoog oplopen. Als buurtbemiddeling draagt u bij aan veiligheid, sociale samenhang en leefbaarheid in de wijk.

Wat bieden wij u?

  • Een professionele driedaagse training.
  • Een leertraject en interne begeleiding.
  • 3 keer per jaar een terugkomdag.

Is dit iets voor u? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Yvonne Truijen via buurtbemiddelingpeelenmaas@vorkmeer.nl.

Buurtbemiddeling is een initiatief van Vorkmeer, gemeente Peel en Maas, Antares, Wonen Limburg en politie.