Witte Anjerperk onthuld in Panningen

Geplaatst op vrijdag 17 mei 2024

Een symbool van eer en waardering, in een herkenbare V-vorm. Op vrijdag 17 mei 2024 heeft burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo een Witte Anjerperk onthuld in het park naast het Huis van de Gemeente in Panningen. Zij deed dit in het bijzijn van lokale veteranen en raadsleden.

Het Witte Anjerperk is een levend monument als blijk van erkenning en waardering voor de meer dan 100.000 veteranen die ons land telt. Het perk is aangelegd in een V-vorm, een letter die staat voor vrede, veiligheid, vrijheid. En niet te vergeten: veteranen.

Het Witte Anjerperk is er gekomen op verzoek van de gemeenteraad en is aangelegd in samenwerking met de Stichting Lokale Veteranen Peel en Maas. Iedereen die dat wil, kan het Witte Anjerperk bezoeken om stil te staan bij wat al die dappere mannen en vrouwen in uniform hebben gedaan voor de vrede en veiligheid.

Witte anjer perk Panningen

Bordje ter ere van de veteranen in het Witte Anjer perkje in Panningen