E-waste Race weer van start

Geplaatst op donderdag 16 mei 2024

Gemeente Peel en Maas organiseert samen met gemeenten Horst aan de Maas en Venray de E-waste Race. Dit educatieve project waarbij scholen de strijd aangaan met elektronisch afval, combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie.

Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van elektronisch afval. De insteek van de E-waste Race is het inzamelen van e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk te maken.

Scholen in Peel en Maas

De deelnemende scholen in Peel en Maas ziin OBS FavoRIET Panningen, Basisschool de Diamant Baarlo en KC Natuurtalent Helden. Woont u in de buurt van één van deze scholen meldt dan gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval aan via de website van E-waste race.

Leerlingen komen de spullen aan huis ophalen. Het gaat om kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of die op baterijen werken. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste.

De race is een initiatief in samenwerking met Weee Nederland en WeCycle. De winnende school krijgt een geheel verzorgd schoolreisje. De winnaar wordt op 20 juni 2024 bekendgemaakt.

Voor meer informatie kijk op de website E-waste race.