Nieuwe fietsroutes langs en over de Maas in Noord-Limburg beschikbaar

Geplaatst op woensdag 15 mei 2024

De regio Noord-Limburg heeft nieuwe fietsroutes samengesteld waarin de Maas een centrale rol speelt. Tijdens alle tochten kunnen fietsers ook genieten van historie, natuur en religie.

Peel en Maas heeft er 2 routes bijgekregen, Parels aan de Maas route en Maas Kastelen route. De routes zijn gratis beschikbaar via de website Maas in het midden en in papieren vorm bij de gemeente en toeristische informatiepunten in Noord-Limburg.

Rivier de Maas verbindt de 8 gemeentes in Noord-Limburg. De gebieden rondom het water zijn prachtig en goed begaanbaar voor fietsers. Om inwoners en toeristen de schoonheid van het gebied te laten ervaren zijn er 18 nieuwe fietsroutes uitgestippeld. Er worden kortere routes tot 30 kilometer aangeboden. Fanatieke fietsers kunnen langere afstanden afleggen.

Pontjes en bruggen

Alle verbindingen die over de Maas gaan zijn meegenomen in de routes. Dit zijn bruggen, veren en pontjes in Noord-Limburg. Op de online kaarten worden ook de actuele vaartijden en meldingen over stremmingen weergegeven. Zo beschikken fietsers altijd over actuele informatie.

De routes lopen zoveel mogelijk parallel aan de Maas en gaan waar kan door de uiterwaarden. De routes zijn gebaseerd op het bestaande fietsknopenpuntensysteem en lopen door de deelnemende gemeentes van Mook en Middelaar tot aan Beesel. Er is volop mogelijkheid om onderweg te stoppen en te genieten van de omgeving of een bezoek te brengen aan een bezienswaardigheid.