Start bestrijding eikenprocessierupsen 25 april 2024

Geplaatst op donderdag 18 april 2024

Op donderdag 25 april 2024 start de biologische bestrijding van de eikenprocessierups 2024 in Peel en Maas. Het werk wordt uitgevoerd door Herman Vaessen Tuin Boom Groen uit Maasbree.

Waar gaan we de bestrijding uitvoeren?

Er wordt niet bestreden in parkjes, onverharde wegen, recreatieve fiets- en wandelroutes en bossen. Ook de Provincie en omliggende gemeenten voeren de bestrijding op deze wijze uit.

Planning

  • Meijel: 24,25 en 26 april
  • Grashoek: 26,29 en 30 april
  • Beringe: 30 april, 1 en 2 mei
  • Egchel en Panningen: 2,3 en 6 mei
  • Kessel-Eik: 6,7 en 8 mei
  • Kessel: 8,9 en 10 mei
  • Koningslust: 10,13 en 14 mei
  • Maasbree: 14,15 en 16 mei
  • Baarlo: 16,17 en 20 mei

Bestrijding

We bestrijden de rupsen op een milieuvriendelijke wijze met het biologisch middel XenTari. Hiermee kunnen we een preventieve bestrijding uitvoeren waardoor de overlast voor de bevolking grotendeels uit blijft. Omdat het middel biologisch is, zijn er geen lichamelijke ongemakken voor inwoners, de uitvoerenden en voor dieren. Om te voorkomen dat het middel tijdens het spuiten in huis komt, verzoeken wij u ramen en deuren tijdens de bestrijding te sluiten.

Tijdstip van bestrijding

De exacte dagen van bestrijden zijn nu nog niet aan te geven. Dit zal in ieder geval in de periode van 29 april tot 1 juni zijn. Ook in de avonduren en weekenden. De overlast zullen we zoveel mogelijk beperken. Voor een (actuele) planning, raadpleeg onze website www.peelenmaas.nl > zoekwoord: Eikenprocessierups.

Meer weten

Wilt u meer weten over de (bestrijding van de) eikenprocessierups, kijk dan op de website van Herman Vaessen. Heeft u in uw tuin eikenbomen waarin eikenprocessierupsen bestreden moeten worden? Daarvoor kunt u terecht bij Herman Vaessen Tuin Boom Groen. De kosten zijn voor eigen rekening.

Heeft u nog vragen over de bestrijding van de rupsen, neem dan contact op met Herman Vaessen Tuin Boom Groen via e-mailadres processierups@hermanvaessen.nl, telefonisch via 077 465 1708 of met Arno Linssen, gemeente Peel en Maas e-mailadres arno.linssen@peelenmaas.nl, telefonisch via 077 306 6666.