Winnaars Sportgala Peel en Maas 2023

Geplaatst op maandag 15 april 2024

Judoka Mark van Dijk uit Egchel heeft vrijdagavond de gemeentelijke sporttrofee van Peel en Maas ontvangen. Dat gebeurde op vrijdagavond 12 april 2024 bij het Sportgala 2023 in DOK6.

Sporter van het jaar: Mark van Dijk

Deze sporter uit Egchel kreeg eerder op de avond de titel ‘sporter van het jaar’. In 2023 behaalde hij podiumplekken bij de European Open Tallinn en wereldkampioenschappen studenten in Chengdu (China). Zijn goede jaar bekroonde van Dijk met een plek in het Nederlands team bij de Grand Prix in Portugal. Ook Tijn van Kuijk (zwemmen) uit Maasbree en Henrik von Eckermann (paardensport) uit Kessel waren genomineerd.

Judoka Mark van Dijk uit Egchel

Sportploeg: Herenteam Judoclub Helden

Het herenteam van Judoclub Helden ontving de plek van sportploeg van het jaar. Het lukt het herenteam van Judoclub Helden als een van de weinige verenigingen om een team uit eigen spelers samen te stellen. Meestal moeten judoka’s gehuurd of zelf ingevlogen worden, maar bij de club uit Helden is dat niet nodig. Ook SV Panningen (voetbal) uit Panningen en Meisjes C/B van Peelpush (volleybal) uit Meijel waren genomineerd.

Sportploeg: Herenteam Judoclub Helden

Talent: Deliano Antonio

Handballer Deliano Antonio uit Panningen kreeg de titel ‘talent van het jaar’ uitgereikt. Antonio wist zich in de afgelopen twee jaar via de regionale selectie naar het Nederlands handbalteam onder achttien te spelen. Inmiddels is de handballer vaste keuze in het tweede team van Bevo en speelt hij ook regelmatig in het eerste. Ook Nina Evers (volleybal) uit Meijel en Marlouk Colbers (judo) uit Panningen waren genomineerd.

Talent: Deliano Antonio

Waarderingsprijs: Ferry van de Wal

Wethouder Rob Wanten reikte de sportieve waarderingsprijs uit aan Ferry van de Wal uit Helden. Hij werd wereldkampioen in de kettlebellsport. De kettlebellsport, die in Nederland wordt beschreven als een cardiovariant van gewichtheffen, omvat verschillende disciplines en tijdsonderdelen. Het belangrijkste element van deze sport is het gebruik van kettlebells, een soort kogel met een handvat. Ferry en zijn zoon Binck verzorgden een demonstratie en Ferry werd verrast met de bijzondere waarderingsprijs 2023.

Waarderingsprijs: Ferry van de Wal

Iedereen Kan Sporten: Chantal Haenen

Handbikster Chantal Haenen (uit Beegden)kreeg de Iedereen Kan Sporten prijs. Het vorig seizoen verliep erg goed voor Haenen. Zo behaalde ze eerste plek op het NK op de weg en op de tijdrit. Tijdens de worldcup in België behaalde ze een eerste plek bij de tijdrit en een tweede plek bij de rit op de weg. Deze prestatie wist ze te herhalen tijdens het WK in Glasgow. Ook waren Sjuul en Denise Walboomers (rolstoeldansen) uit Venlo en DSG Expression (Unique) uit Baarlo genomineerd.

Iedereen Kan Sporten: Chantal Haenen

Omlijsting van de avond

De avond werd gepresenteerd door Sander Kleikers. De muziek werd verzorgd door de band Lockdown. Er was zoals gezegd een demo van de kettlebellsport, maar ook was er een optreden van de Pomteam Younique van vereniging Drumband & Majoretten uit Maasbree, Theater Tegendraads uit Wageningen, Show Karakter Junioren en Unique DSG Expression uit Baarlo. Zonder de anderen te kort te doen mogen we zeggen dat het optreden van Juliana Bicycle Team het entertainmentspektakel was. Al met al een fantastische avond.

Website: Sportgala Peel en Maas