Verkiezing Europees Parlement: Help mee op een stembureau

Geplaatst op donderdag 11 april 2024

Op donderdag 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Wilt u helpen bij deze verkiezingen? Meld u dan aan als stembureaulid of teller.

Stembureaulid of teller

Als stembureaulid bent u, onder leiding van de voorzitter, medeverantwoordelijk voor de gang van zaken in het stembureau. Als teller helpt u mee met het tellen van de stemmen. Voor uw taak als stembureaulid en teller volgt u een verplichte online training.

  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U bent stressbestendig, nauwkeurig en behulpzaam.
  • U beheerst de Nederlandse taal goed.
  • U bent lichamelijk in staat om een lange werkdag te maken.

Training

Als u helpt op het stembureau, krijgt u voorafgaand aan uw werkzaamheden een gratis (online) training. Hier leert u alles over uw taken, en wordt u voorbereid op situaties die u tijdens de verkiezingsdag kunt tegenkomen. Het is verplicht om deze training te volgen. Enkel als u hiervoor bent geslaagd, kunt u worden ingedeeld op een stembureau.

Aanmelden als stembureaulid en/of teller

Aanmelden stembureaulid

Meld u aan als stembureaulid of teller vóór vrijdag 26 april 2024. De vergoeding is 170 euro bruto voor stembureauleden en 60 euro bruto voor tellers. We zoeken ook reserve stembureauleden en tellers.

De verkiezingsdag

De stembureaus openen op donderdag 6 juni 2024 om 07.30 uur en sluiten om 21.00 uur.

Stembureaulid / teller
Indeling Tijdstip
Team 1 van 06.30 uur tot 13.30 uur en van 20.45 uur tot einde telling
Team 2 van 13.30 uur tot einde telling
Extra tellers vanaf 20.45 uur tot einde telling

Na 21.00 uur tellen de 2 teams samen de stemmen. Het eerste team komt dus om 20.45 uur terug om te tellen. Om 21.00 uur komen ook extra tellers. Houd er rekening mee dat uw werk pas is voltooid, als alle stemmen zijn geteld.

Vragen

Heeft u vragen over de werkzaamheden als stembureaulid of teller, stel uw vraag via verkiezingen@peelenmaas.nl of neem contact op met team Burgerzaken via 077 306 6666.