Traject Kerkstraat Meijel – rotonde Beringe weer open op 12 april 2024

Geplaatst op dinsdag 9 april 2024

Afgelopen 10 maanden is er hard gewerkt om de Meijelseweg, Heldensedijk en Kerkstraat opnieuw in te richten en een nieuwe brug te bouwen. Op 12 april 2024 rond 15.00 uur stellen we de verbinding tussen Meijel en Beringe weer open voor alle verkeer.

Afrondende werkzaamheden

Er zijn nog enkele afrondende werkzaamheden na 12 april 2024. De weg blijft wel open voor al het verkeer. Het kan zijn dat de aannemer werkt met een halve wegafzetting.

Van 80 naar 60 km per uur

Nieuw op het traject Meijel - Beringe is de verlaging van de maximum snelheid van 80 naar 60 km per uur buiten de bebouwde kom. De weginrichting is hierop aangepast.

Eindresultaat van het werk is onder meer ruim 4 kilometer aan nieuwe, veiligere weginrichting, een brug die weer 100 jaar mee kan en een veiligere fietsoversteek in de bebouwde kom in Beringe. In het najaar verfraaien we de Kerkstraat in Meijel nog met meer groen.