Binnenkort ontvangt u 'Berichten over uw Buurt' in uw inbox

Geplaatst op donderdag 4 april 2024

Veel besluiten die de overheid neemt hebben direct invloed op uw stad, dorp of buurt. Welke verbouwing willen uw buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in uw straat gekapt worden? Uw gemeente en andere overheidsorganisaties zijn verplicht dit (digitaal) bekend te maken. Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’. Binnenkort ontvangt u deze elke week via de e-mail.

Met deze e-mail wil de overheid u beter informeren over zaken die spelen in uw eigen buurt. Ook wordt het hiermee duidelijk hoe u inspraak kunt krijgen of bezwaar kunt indienen.

Instellen e-mails MijnOverheid

Iedere inwoner van Nederland van 25 jaar en ouder waarvan het e-mailadres bekend is bij MijnOverheid krijgt eerst een welkomstmail. Hierin staat alle informatie die u nodig heeft.

Via MijnOverheid kunt u instellen hoe vaak u de e-mail wil ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Wilt u geen e-mails ontvangen? Dan kunt u zich direct en eenvoudig weer afmelden.

Controleer de verzender

U ontvangt de e-mail van Overheid.nl. In deze e-mail staan links naar websiteadressen zodat u makkelijk en snel toegang heeft tot de informatie. Helaas zijn op internet ook criminelen actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen zij u te lokken naar valse websites (phishing). Controleer daarom altijd eerst de verzender, noreply@overheid.nl, voordat u op een link klikt.

Website Peel en Maas

De bekendmakingen van gemeente Peel en Maas kunt u ook op de pagina Openbare bekendmakingen bekijken.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief Gemeentenieuws Peel en Maas en ontvang een overzicht van de wekelijkse bekendmakingen.

Een van de kanalen om te weten wat er speelt in jouw buurt , is de e-mailservice ‘Berichten over uw buurt’ van overheid.nl. In dit bericht zie je bijvoorbeeld of er bij jou in de buurt een vergunning is aangevraagd of verleend.

In de week van 15 tot en met 19 april ontvangen alle inwoners van Peel en Maas van 25 jaar en ouder, die eerder hun e-mailadres hebben achtergelaten in MijnOverheid, een welkomstmail van overheid.nl. Vanaf dat moment ben je automatisch aangemeld voor deze e-mailservice.

Heb je je e-mailadres nog niet achtergelaten in MijnOverheid? Dan kun je jezelf aanmelden voor ‘Berichten over uw buurt’ via www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Bezoek dan het Informatiepunt Digitale overheid in jouw Bibliotheek.