Nieuw: Eikpunten in Peel en maas

Geplaatst op vrijdag 29 maart 2024

De provincie en Noord-Limburgse gemeenten steken de eikpunten, voorheen bekend als TOP (toeristische oversstapplaatsen), in een nieuw jasje. Volledig voorzien van een imposant kunstwerk, een samenwerking met nabij liggende horecaondernemers en een uniek verhaal per eikpunt. In Peel en Maas liggen de eikpunten BreeBronne in Maasbree en Heldense Bossen in Helden.

Startlocaties

De eikpunten dienen als startlocaties voor wandel-, fiets- en ruiterroutes door de Noord-Limburgse natuur. Naast de onthulling van het eikpunt en bijbehorende landmark was er aandacht voor de waarde en impact van het project rondom het routenetwerk in Limburg.

Meer dan een startpunt

De eikpunten bieden ons een manier waarop we ons Limburgs erfgoed nog meer kunnen waarderen en beleven. Een manier om de recreatiedruk evenredig over de gebieden te verdelen, bezoekers te verleiden nieuwe en andere locaties te verkennen en recreatie in de provincie te stimuleren. De lancering van de eikpunten start in Noord-Limburg met het oog op een verdere uitrol binnen Limburg.

Erop uit

Ontdek de eikpunten en verken de adembenemende wandel-, fiets en ruiterroutes in Peel en Maas. Trek je fijnste wandelschoenen aan, of pomp je fietsbanden nog eens stevig op. Dit weekend liggen de eikpunten er op hun paasbest bij. Bij alle aangesloten horecaondernemers vind je een kaart met highlights in de omgeving en heerlijke paasactie.

Benieuwd wat eikpunten Breebronne en Heldense bossen allemaal te bieden hebben, ontdek het op de website In Limburg.