Basisschool de Kemp tweede bij HackShield-huldiging

Geplaatst op dinsdag 19 maart 2024

Afgelopen donderdag 14 maart 2024 sloegen Politie Eenheid Limburg, Risk Factory Limburg-Noord en het RIEC Limburg de handen ineen voor een spetterende HackShield-huldiging.

Het evenement, gehouden op de locatie van Risk Factory in Venlo, draaide om de Limburgse HackShield campagne: een cyber bewustwordingsgame die speciaal is ontwikkeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar om kennis te maken met online veiligheid. De HackShield-huldiging gaf waardering aan de topprestaties van leerlingen uit de gemeenten Peel en Maas, Leudal en Beekdaelen.

Huldiging

Tijdens de huldiging werden de Cyber Agents, bestaande uit groep 7 leerlingen van basisschool de Zjwiek (Leudal), groep 7 leerlingen van basisschool de Kemp (Peel en Maas) en de groep 8 leerlingen van basisschool de Verrekijker (Beekdaelen), in het zonnetje gezet vanwege hun geweldige prestaties in de Hackshield Game. Ook kregen zij tijdens dit evenement de kans om op een interactieve manier bij te leren over online veiligheid. Risk Factory daagde de leerlingen uit met verschillende uitdagingen die hen midden in realistische situaties plaatsten. Zo kregen de leerlingen de mogelijkheid om via een virtual reality-game, mogelijk gemaakt door het RIEC Limburg, te ervaren welke gevaren er nog meer zijn. Ten slotte ging de politie met de Junior Cyber Agents in gesprek over de gevaren die je online kunt tegenkomen.

Meer informatie

Met het organiseren van dit type evenement willen de organisatoren de online veiligheidscultuur bevorderen en daarmee kinderen beter voor te bereiden op de uitdagingen die zij kunnen tegenkomen in de digitale wereld. Voor meer informatie en inschrijvingen, kunnen kinderen, docenten en ouders terecht op de website Join Hackshield.