Verkiezing Europees Parlement: Stemmen vanuit het buitenland

Geplaatst op donderdag 14 maart 2024

Een Nederlandse kiezer die op de dag van de verkiezing tijdelijk of permanent in het buitenland verblijft, kan toch deelnemen aan de verkiezing van het Europees Parlement.

Registratie voor kiezers buiten Nederland

Woont u niet in Nederland? En wilt u bij verkiezingen vanuit het buitenland stemmen? Registreer u dan eenmalig. U registreert zich eenvoudig op de website van gemeente Den Haag.

U kunt zich tot en met donderdag 25 april 2024 registreren als kiezer buiten Nederland om te kunnen stemmen bij de verkiezing van het Europees Parlement van 6 juni 2024. Na deze datum kunt u zich nog wel registreren voor toekomstige verkiezingen.

Tijdelijk in het buitenland tijdens de verkiezing van het Europees Parlement

Bent u op donderdag 6 juni 2024 tijdens de verkiezing van het Europees Parlement in het buitenland? Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie? En staat u nog wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Stem dan via een volmacht of per brief. Stemmen per brief kunt u aanvragen via de website van gemeente Den Haag.

U kunt tot en met donderdag 9 mei 2024 een aanvraag indienen om te kunnen stemmen per brief bij de verkiezing van het Europees Parlement op 6 juni 2024.