Bloemrijke akkerranden 2024

Geplaatst op dinsdag 12 maart 2024

De eerste zonnestralen zijn weer tevoorschijn gekomen. De vogeltjes beginnen weer te fluiten en de knoppen groeien weer aan de bomen en struiken. Het voorjaar gaat beginnen. Wat is nou mooier om zelf aan de slag te gaan om bloemen te gaan inzaaien?

Na het succes van voorgaande jaren, gaan we dit jaar wederom het project 'bloemrijke akkerranden' uitvoeren. Heb je grond tot een oppervlakte van 5000 m2 beschikbaar om velden/stroken in te zaaien? De Plattelandscoöperatie verstrekt weer zaadmengsels om deze stroken weer op te fleuren. De mengsels zijn niet alleen een kleurige verschijning, het is ook nog goed voor de bijen en andere bestuivers. Het draagt bij aan een grotere biodiversiteit. Dit jaar kan gekozen worden tussen 2 soorten inheemse mengsels, namelijk een bloemenmengsel of een wintervoedselmengsel met kruiden.

Op de website Plattelandscoöperatie staat meer informatie, de voorwaarden en hoe u kunt deelnemen aan het project.