Verkeersproef centrum Panningen

Geplaatst op donderdag 8 februari 2024

Van maandag 19 februari tot en met vrijdag 29 maart 2024 wordt een verkeersproef gehouden in het centrum van Panningen. De kruising Raadhuisstraat en Julianastraat wordt in deze periode afgesloten voor autoverkeer. Het autoverkeer kan niet vanuit de Julianastraat naar de Raadhuisstraat en het Raadhuisplein rijden en omgekeerd.

Ook geldt tijdens de proef eenrichtingsverkeer op de Julianastraat en Beatrixstraat, richting Wietelweg. Op het Raadhuisplein worden enkele parkeervakken afgesloten.

Centrumplan Panningen

Het gebied tussen het Raadhuisplein en de postkantoorlocatie, hoek Patersstraat en Raadhuisstraat wordt opnieuw ingericht. Voordat dit gebeurt, voeren we 2 verkeersproeven uit. Zo brengen we in beeld wat de effecten zijn. Bijvoorbeeld of het hierdoor drukker wordt op andere plekken in de omgeving. Deze ervaringen nemen we mee bij het opstellen van het plan voor dit gebied. Dit is de 2e verkeersproef.

Terugblik 1e verkeersproef

Tijdens de 1e verkeersproef in oktober-november gold in een gedeelte van de Raadhuisstraat eenrichtingsverkeer. Ook toen waren enkele parkeervakken op het Raadhuisplein afgezet. De leerpunten uit deze proef nemen we mee naar de 2e verkeersproef. Zo wordt er nu meer aandacht besteed aan de communicatie en worden extra verkeersborden geplaatst die de omleidingsroute aangeven.

Kijk voor meer informatie op de pagina Centrumplan Panningen.

De kruising Raadhuisstraat - Julianastraat wordt afgesloten voor autoverkeer. In de Julianastraat en Beatrixstraat geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer (richting Wietelweg). Op het Raadhuisplein zijn enkele parkeervlakken afgezet.
De kruising Raadhuisstraat - Julianastraat wordt afgesloten voor autoverkeer. In de Julianastraat en Beatrixstraat geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer (richting Wietelweg). Op het Raadhuisplein zijn enkele parkeervlakken afgezet.