Peel en Maas huldigt cyber agents

Geplaatst op dinsdag 6 februari 2024

Mason te Pas, Jevin Vaes, Jayden Caris en Dylan Caris zijn de beste cyber agents van Peel en Maas. Op dinsdag 6 februari 2024 werden de 4 winnaars van het online lesprogramma Hackshield gehuldigd door locoburgemeester Erik Nijssen. Met de game Hackshield ontdekken kinderen spelenderwijs alles wat met online veiligheid te maken heeft.

De winnaars werden gehuldigd omdat ze de meeste punten hebben behaald bij de online game Hackshield. Ze ontvingen tijdens de huldiging een certificaat, een Shield (speldje) en een Hackshield-goodiebag. Samen met familie, vrienden en klasgenoten vierden de cyber agents hun overwinning. Na de huldiging kregen de aanwezigen een presentatie over internetveiligheid door bibliotheek Maas en Peel.

Digitaal veiliger Peel en Maas

Locoburgemeester Erik Nijssen: 'Het is vandaag Safer Internet Day, een dag waarop we stil staan bij een veilig internet. Maar dit is natuurlijk een thema dat elke dag de aandacht verdient. Het is dan ook belangrijk dat kinderen zich al op jonge leeftijd bewust zijn van de mogelijkheden van het internet, maar ook de gevaren hiervan. Met de game Hackshield leren ze hier spelenderwijs mee omgaan en kunnen ze ook mensen in hun omgeving helpen met waar ze op moeten letten op het internet. Zo dragen ze bij aan een digitaal veiliger Peel en Maas.'

Hackshield

HackShield is een educatieve cybersecurity game die kinderen leert over veilig zijn op het internet. Doel van het spel is de kinderen en hun omgeving weerbaarder te maken tegen online gevaren. Door HackShield te spelen, leren kinderen alles over veilig internetten en mogen zichzelf dan Cyber Agent noemen. Via verschillende routes met bijbehorende vragen en uitkomsten kiezen ze oplossingen voor digitale problemen zoals cyberpesten en phishing. Ook worden ze gestimuleerd hun kennis over online gevaren door te geven aan ouders, familie, vriendjes en vriendinnetjes. Het spel kan bijvoorbeeld op school, in de bibliotheek of thuis gespeeld worden.

Cybercriminaliteit

Veiligheid is erg belangrijk voor de gemeente. Niet alleen verkeersveiligheid, politie-inzet of dat de brandweer of ambulance op tijd komt, maar ook het voorkomen van cybercriminaliteit. Bewustwording en informatie zorgt ervoor dat kinderen gevaren herkennen en verstandige keuzes kunnen maken.

Locoburgemeester Erik Nijssen met Mason te Pas, Jevin Vaes, Jayden Caris en Dylan Caris
Locoburgemeester Erik Nijssen met Mason te Pas, Jevin Vaes, Jayden Caris en Dylan Caris