Ongeveer 250 reacties op eerste plannen Delta Rhine Corridor

Geplaatst op woensdag 31 januari 2024

In mei 2023 zijn de eerste plannen bekendgemaakt voor de aanleg van meerdere ondergrondse buisleidingen en gelijkstroomkabels die van Rotterdam naar Zuid-Limburg en verder door naar Duitsland gaan lopen: de Delta Rhine Corridor. De buisleidingen zijn nodig om grote industrieën te kunnen verduurzamen en de kabels om windenergie vanaf zee naar het binnenland te transporteren. Volgens de plannen lopen de buisleidingen en gelijkstroomkabels ook door de gemeente Peel en Maas.

Iedereen kon in een periode van 6 weken reageren op de plannen. In totaal zijn er ongeveer 250 reacties ingediend, die inmiddels allemaal zijn voorzien van een antwoord. Alle ingediende reacties en de beantwoording kunt u lezen in de Reactienota.

Later dit jaar wordt het concept-onderzoeksplan voor het project gepubliceerd. Iedereen heeft dan weer de mogelijkheid om te reageren en een informatiebijeenkomst bij te wonen.

Wilt u op de hoogte blijven over het project, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief op de website van Gasunie.