NL-Alert app biedt extra functies voor doven en slechthorenden

Geplaatst op zaterdag 27 januari 2024

NL-Alert is het alarmmiddel van de Nederlandse overheid dat je via een pushmelding op je mobiele telefoon waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Vanaf nu is er ook de NL-Alert app. Deze app biedt extra functies die NL-Alert duidelijker maken voor mensen die doof of slechthorend zijn. Je kan de NL-Alert app gratis downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

De belangrijkste functies op een rijtje:

  • Lichtflitsen bij ontvangen NL-Alert
  • NL-Alert teruglezen

Over NL-Alert

Je ontvangt een NL-Alert bij noodsituaties, zoals een brand of extreem weer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Ontvang je een NL-Alert? Lees of lees het bericht meteen, volg de instructies op en informeer anderen. Want het kan zijn dat iemand het NL-Alert nog niet gezien heeft. Zo heeft iedereen direct informatie bij een noodsituatie.

Kijk voor meer informatie op de website NL-Alert app.