Babystartpakket voor ouders met een beperkt inkomen

Geplaatst op donderdag 4 januari 2024

Bent u een (aanstaande) ouder met een beperkt inkomen? Dan kunt u een gratis babystartpakket aanvragen bij Stichting Babyspullen.

Inhoud pakket

Het pakket bestaat uit basisproducten om uw kindje de eerste periode goed te verzorgen, zoals kleding, verzorgingsproducten, speelgoed en beddengoed. Op de website van Stichting Babyspullen vindt u een overzicht van de inhoud van het pakket.

Er zijn 2 soorten pakketten. Een babystarterspakket met kleertjes t/m maat 68, dit pakket kunt u tijdens de zwangerschap aanvragen. En er is een pakket met kleertjes t/m maat 92. Deze kunt u aanvragen wanneer uw kindje deze maten nodig heeft.

Aanvragen

U kunt het babypakket aanvragen via de medewerkers van Wegwijzer (Vorkmeer). De stichting stuurt het pakket rechtstreeks naar u op. Ook kunt u het babypakket ophalen bij de Kledingbank Limburg in Maasbracht. Zo hoeft u geen verzendkosten te betalen. U kunt uw voorkeur doorgeven tijdens uw aanvraag bij Wegwijzer.

De medewerkers van Wegwijzer zijn op werkdagen van 08..30 uur tot 12.00 uur aanwezig in het Huis van de Gemeente. Zij zijn ook te bereiken via 077 307 7350 of wegwijzer@vorkmeer.nl.