Veel ontwerp bestemmingsplannen gepubliceerd

Geplaatst op donderdag 21 december 2023

In december 2023 worden veel plannen gepubliceerd. Op 1 januari 2024 gaat de Omgevingswet in. De procedures waarmee plannen geregeld worden veranderen. Daarom stellen initiatiefnemers, adviesbureaus en gemeente alles in het werk om bijvoorbeeld ontwerp bestemmingsplannen nog voor 31 december 2023 ter inzage te leggen.

Lijst met publicaties

In Peel en Maas is dat terug te zien in het aantal publicaties op Overheid.nl en in het overzicht in het gemeentenieuws, de wekelijkse digitale nieuwsbrief of via de kabelkrant van Omroep P&M. De plannen zijn heel divers. Het kan gaan over het omzetten van een intensieve veehouderij naar recreatie, de bouw van woningen in Koningslust of de komst van een Aldi supermarkt in het centrum van Panningen. Voor dit laatste plan wordt een bijzondere procedure gevolgd, waarbij zowel het ontwerp bestemmingsplan als de ontwerp omgevingsvergunning tegelijk ter inzage liggen. Op alle plannen die ter inzage liggen kan iedereen die dat wil een zienswijze, reactie, indienen.

Ontwikkelingen volgen

Wilt u weten welke ontwikkelingen er bij u in de buurt spelen, houd dan Overheid.nl in de gaten. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de service ‘berichten over uw buurt’. Iedere week ontvangt u een e-mail met vergunningen die in de buurt zijn aangevraagd of verleend en bestemmingsplannen die ter inzage liggen.