Aftrap Afkoppelproject Achter de Hoven Maasbree

Geplaatst op dinsdag 19 december 2023

De regen viel, heel toepasselijk, met bakken uit de lucht tijdens het startsein van het Afkoppelproject Achter de Hoven in Maasbree op 13 december 2023. Bij dit project leggen we in 22 straten een hemelwaterriool aan. Daarmee koppelen we in de hele wijk het hemelwater van de openbare ruimte af van het vuilwaterriool. Vervolgens richten we de wijk opnieuw in. Het project duurt ongeveer 2,5 jaar en voeren we in fasen uit. We starten op 8 januari 2024.

Uitreiking eerste afkoppelsteen

Tijdens de bijeenkomst voor omwonenden van fase 1 en 2 reikte wethouder Tijs van Lierop symbolisch de eerste afkoppelsteen uit aan bewoner Wiel Moonen. Ook was de Waterklaar bus aanwezig om inwoners advies te geven over afkoppelen en klimaatbestendige maatregelen. De Waterklaar bus bezoekt de wijk tijdens het project regelmatig.

Afkoppelsubsidie voor inwoners

Als inwoner van Peel en Maas komt u misschien ook wel in aanmerking voor afkoppelsubsidie. Kijk op de pagina Afkoppelen hemelwater of op de website Waterklaar voor meer informatie.

Meer informatie over het project vind u op Afkoppelproject Achter de Hoven Maasbree.

Wethouder Tijs van Lierop reikte symbolisch de eerste afkoppelsteen uit aan bewoner Wiel Moonen.
Wethouder Tijs van Lierop reikte symbolisch de eerste afkoppelsteen uit aan bewoner Wiel Moonen.