Voormalige bibliotheek in beeld als locatie voor consultatiebureau Panningen

Geplaatst op woensdag 13 december 2023

De GGD heeft wethouder Beukema geïnformeerd dat zij voor de nieuwe GGD-locatie in Panningen een deel van de voormalige bibliotheek aan de Paterstraat op het oog heeft. Er is een reserveringsovereenkomst gesloten met de verhuurder van het pand.

De GGD onderzoekt de komende maanden of het pand geschikt is voor huisvesting van Jeugdgezondheidszorg, waaronder het consultatiebureau. In het voorjaar wordt een definitief besluit genomen. Als dit besluit positief is gaat het consultatiebureau in de voormalige bibliotheek in kwartaal 3 van 2024 open. De GGD-locatie zal 5 dagen per week geopend zijn.

De GGD is positief over de slagingskans, maar mocht uit het onderzoek blijken dat deze locatie toch niet haalbaar is, zal de GGD op zoek gaan naar een andere locatie in Panningen. De GGD moest op verzoek van de gemeente in 2022 de Groenling verlaten omdat die ruimte nodig was voor de uitbreiding van basisschool de Groenling. Daarmee werd de zoektocht naar een nieuwe locatie in Panningen gestart.

Consultatiebureau Meijel

Het consultatiebureau in Meijel krijgt ook een nieuw onderkomen. Er was geen ruimte meer in het gebouw van Stichting Kinderopvang Meijel. Vanaf 5 januari 2024 is het consultatiebureau gevestigd in gemeenschapshuis d’n Binger in Meijel. Deze locatie is geopend op dagen dat er afspraken zijn met ouders/verzorgers op het consultatiebureau.