Jeugdlintje voor Jules Verheijen uit Panningen

Geplaatst op maandag 20 november 2023

Jules Verheijen uit Panningen werd op maandag 20 november 2023 met een smoes naar het Huis van de Gemeente gelokt. Daar werd hij verrast door burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo en kinderburgemeester Stan Gubbels. Zij overhandigden Jules het jeugdlintje van Peel en Maas, voor zijn bijzondere inzet voor kinderen met kanker. Met het uitreiken van het jeugdlintje staat Peel en Maas op een bijzonder manier stil bij de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

Jules Verheijen
Jules Verheijen

De 11-jarige Jules Verheijen werd enkele jaren geleden tijdens een voetbalwedstrijd een vreselijke ziekte toegedicht. Het zette Jules aan het denken en het deed hem besluiten om zijn haar te laten groeien, om het te kunnen doneren voor de productie van een haarwerk voor kinderen met kanker.

Doneeractie

Maar daarmee was het doel van Jules nog niet bereikt, het maken van een haarwerk kost namelijk 1.500 euro. Daarom startte Jules een doneeractie. Hij is in zijn missie geslaagd, twee derde van het bedrag kwam uit giften van familie, vrienden en bekenden en het overige bedrag werd gesponsord door Lionsclub Peel en Maas. Het duurde nog wel even voor Jules genoeg haar had verzameld, Stichting Haarwensen kan het alleen gebruiken als het in vlechten van minimaal 35 centimeter wordt aangeleverd. Maar na 3 jaar was het zover en kon Jules zijn haar laten afknippen en doneren.

Bijzonder

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo: 'Het is erg bijzonder dat iemand die op zo’n jonge leeftijd zoiets vervelends meemaakt tijdens een voetbalwedstrijd, dit weet om te zetten naar zoiets positiefs. Ik kan alleen maar zeggen: chapeau Jules, je hebt het jeugdlintje dik verdiend!'

Uitreiking Jeugdlintje aan Jules Verheijen door burgemeester Delissen en kinderburgemeester Stan Gubbels
Uitreiking Jeugdlintje aan Jules Verheijen door burgemeester Delissen en kinderburgemeester Stan Gubbels

Jeugdlintje

Het jeugdlintje van Peel en Maas wordt uitgereikt aan kinderen tot en met 17 jaar die een bijzondere prestatie hebben geleverd of lange tijd hulpvaardig zijn geweest. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die ouderen of zieke mensen helpen, activiteiten organiseren in een gemeenschapshuis of actie voeren voor een goed doel. Het hoeft dus niet perse een echte heldendaad te zijn. Net als bij een Koninklijke onderscheiding voor volwassenen, moet iemand een voorstel doen. Het jeugdlintje wordt uitgereikt door de burgemeester en zij doet dit samen met de kinderburgemeester.

Neem voor meer informatie contact op met de adviseur Kabinet via e-mail kabinet@peelenmaas.nl of telefoonnummer 077 306 6666.