Stan Gubbels nu echt gestart als kinderburgemeester

Geplaatst op dinsdag 14 november 2023

Het was al een tijdje bekend, Stan Gubbels is de nieuwe kinderburgemeester van Peel en Maas. Op dinsdag 14 november 2023 werd Stan tijdens de raadsvergadering officieel geïnstalleerd door burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo. Daarmee is Stan Gubbels nu officieel de nieuwe kinderburgemeester van Peel en Maas.

Na een toespraak van de burgemeester kreeg Stan de ambtsketen van de kinderburgemeester omgehangen en werd de officiële oorkonde aan hem overhandigd. Stan hield zelf ook zijn eerste toespraak als kinderburgemeester.

Samen op pad

De komende 2 jaar gaan de burgemeester en de kinderburgemeester regelmatig samen op pad, bijvoorbeeld bij de jeugdcarnaval, de uitreiking van een jeugdlintje en de Dodenherdenking. Aan het einde van dit jaar zijn de burgemeester en kinderburgemeester aanwezig bij de finale van Ut P&M Hoés. Samen maken ze het eindbedrag van deze goede doelen actie van Omroep P&M bekend.

De kinderburgemeester mag ook meedenken over onderwerpen waar kinderen bij betrokken zijn.

Ambtsketen

De ambtsketen van de kinderburgemeester is gemaakt door Ardie van Bommel van Ontwerpstudio BOMM uit Meijel. In de ambtsketen zijn de figuren uit het logo van Peel en Maas verwerkt.

Kinderburgemeester Stan Gubbels en burgemeester Delissen -van Tongerlo Toespraak kinderburgemeester Stan GubbelsOverhandiging officiële oorkonde van burgemeester Delissen aan kinderburgemeester Stan Gubbels