Tweede Kamerverkiezing 2023: stempas en kandidatenlijst

Geplaatst op donderdag 12 oktober 2023

Op woensdag 22 november 2023 zijn de Tweede Kamer verkiezingen. De stembureaus zijn open van 07.30 uur tot 21.00 uur.

U ontvangt uw stempas thuis

Om te stemmen heeft u een stempas en een identiteitsbewijs nodig. U krijgt uw stempas uiterlijk woensdag 8 november 2023 thuisgestuurd.

Geen stempas ontvangen of kwijt

Heeft u op donderdag 9 november 2023 nog geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Vraag dan zo snel mogelijk een vervangende stempas aan bij de gemeente. Dit kan schriftelijk tot vrijdag 17 november 2023 17.00 uur. Of aan de balie in het Huis van de Gemeente tot dinsdag 21 november 12.00 uur. De vervangende stempas krijgt u thuisgestuurd. Let op, op de dag van de verkiezingen kunt u géén nieuwe stempas meer krijgen.

Iemand anders voor u laten stemmen

Kunt u zelf niet naar het stembureau? Bijvoorbeeld omdat u op de dag van de verkiezingen niet in uw gemeente bent? Dan kunt u iemand anders vragen om voor u te stemmen. Dit heet officieel een volmacht.

U kunt op 2 manieren iemand vragen om voor u te stemmen. Op de pagina Volmacht, iemand anders laten stemmen leest u hoe u iemand machtigt via uw stempas of met een machtigingsformulier.

U mag per verkiezing voor maximaal 2 andere kiezers een stem bij volmacht uitbrengen. Dit kan alleen tegelijk met het uitbrengen van uw eigen stem.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Verkiezingen of neem contact op met Burgerzaken door te bellen naar 077 306 6666 of stuur een e-mail naar verkiezingen@peelenmaas.nl.