Ontdek, koop en plak die rookmelder op

Geplaatst op dinsdag 10 oktober 2023

Sinds 2022 zijn rookmelders verplicht op elke verdieping in huis. Bij een brand heeft u maar zo’n 3 minuten om veilig buiten te komen. En brand, dat kan iedereen overkomen. U dus ook. Het plaatsen van rookmelders is zo gedaan. Bent u er nog niet aan toegekomen, dan is dit het moment om rookmelders te plaatsen, want daarmee wordt uw huis meteen een stuk veiliger. 

Rookmelder voor uzelf en anderen

Brand- en rookontwikkeling gaat razendsnel. Binnen een paar minuten kunnen er al flinke vlammen ontstaan. Een rookmelder voorkomt geen brand, maar waarschuwt u zodat u tijd heeft om te vluchten en de brandweer te bellen.

Het ophangen van rookmelders is heel eenvoudig, u kunt ze zelfs plakken.

Speciale rookmelders

Voor mensen die doof of slechthorend zijn, zijn er speciale rookmelders. Ze zijn voorzien van een trilalarm en een flitslamp. Vaak worden deze rookmelders vergoed door de zorgverzekeraar.

Ontdek, koop en plak die rookmelder op. U koopt ze online of in de winkel. Zo zorgt u voor een veilige omgeving voor uzelf en voor een ander.

Antwoorden op vragen als ‘welke soorten rookmelders zijn er te koop’, ‘waar plaats ik rookmelders’ en meer informatie vind u op de website van de Brandweer.