Samenspelbijeenkomst Peel en Maas in het teken van ‘Het verenigen van de toekomst’

Geplaatst op maandag 9 oktober 2023

Het was ‘volle bak’ zaterdagochtend 7 oktober 2023 in gemeenschapshuis de Wieksjlaag in Beringe. Daar vond alweer de 4e editie plaats in de ‘Samenspelreeks’. Een traditie die een aantal jaren geleden is ontstaan op initiatief van de gezamenlijke dorpsoverleggen.

Dit zijn bijeenkomsten waar mensen die actief zijn in gemeenschappen en mensen die als raadslid, burgemeester, wethouder of ambtenaar voor de gemeente werken met elkaar in gesprek gaan over het samenspel tussen gemeenschap en gemeente. En vooral stil te staan bij al het waardevolle dat in de gemeenschappen gebeurt. Want dáár wordt in Peel en Maas de ruimte beleefd. Hoe mooi is dat.

Thema 'Het verenigen van de toekomst'

De ochtend stond in het teken van ‘Het verenigen van de toekomst’. Een passend thema in tijden waarin het niet altijd meer vanzelfsprekend is dat inwoners zich inzetten voor de vitaliteit van hun gemeenschap. Dan stemt het toch hoopvol dat zoveel mensen de tijd hebben genomen om met elkaar in gesprek te gaan over dit belangrijke thema. En dan stemt het ook hoopvol dat in Peel en Maas nieuwe vormen van verenigen ontstaan die de gemeenschappen in Peel en Maas verder de toekomst in helpen.

Wordt vervolgd

Binnenkort meer over deze samenspelbijeenkomst en ‘Het verenigen van de toekomst’ op de social media-kanalen van de gemeente.


Foto: Bert Coppelmans