Help levens redden in uw buurt

Geplaatst op maandag 9 oktober 2023

Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert. Kunt u reanimeren? Word burgerhulpverlener en help levens redden in uw buurt.

Registreren

Van de 270.000 burgerhulpverleners in Nederland heeft ongeveer 30% de jaarlijkse opfris reanimatiecursus niet gevolgd. Dit kan er op termijn toe leiden dat deze burgerhulpverleners niet meer opgeroepen worden bij een melding van een hartstilstand. In de coronaperiode was het niet of beperkt mogelijk om een reanimatiecursus te volgen. Er zijn ook mensen die wel getraind zijn, maar vergeten hebben dit opnieuw te registreren op hartslagnu.nl.

HartslagNu vraagt daarom aan burgerhulpverleners om de jaarlijkse herhalingscursus te volgen en dit te registreren in het oproepsysteem.

Word burgerhulpverlener

Elke dag melden zich 80 tot 100 nieuwe burgerhulpverleners aan. Zij blijven nodig om slachtoffers van een hartstilstand de juiste hulp te bieden. Wilt u ook burgerhulpverlener worden? Kijk op de website van HartslagNu of download de HartslagNu app.

Of neem dan contact op met Stichting Reanimatie- AED onderwijs Helden en Omstreken of met een EHBO vereniging:

Er zijn ook bedrijven die reanimatiecursussen aanbieden.

Informatiebijeenkomst dinsdag 24 oktober 2023

De gemeente, Hart voor Peel en Maas en Hart voor Limburg nodigen u uit voor een informatiebijeenkomst over burgerhulpverlening bij een hartstilstand in Peel en Maas. De informatiebijeenkomst is op dinsdag 24 oktober 2023 om 19.30 uur in ‘t Kerkeböske, Aan de Koeberg 3 in Helden

De gratis bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur. Er wordt informatie gegeven over:

  • Meerwaarde van een Reanimatie Oproep Netwerk in de gemeente.
  • Informatie over het systeem HartslagNu.
  • Werking van het project Burgerhulpverlening.
  • Niet-reanimeren verklaring.
  • Cijfers en wetenswaardigheden met betrekking tot reanimatie en AED gebruik.

Er is ook ruimte om vragen te stellen. De avond wordt verzorgd door Hart voor Limburg.

Graag aanmelden op Hart voor de buurt. Heeft u vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via theo@hartvoorlimburg.nl.