Word OV-ambassadeur en help anderen op weg met het openbaar vervoer

Geplaatst op donderdag 5 oktober 2023

In de gemeente loopt het project ’Kom mee, samen op pad’. Met dit project werven we voor gemeente Peel en Maas OV-ambassadeurs. Helpt u graag anderen op weg met het OV? Meld u dan aan.

OV-ambassadeurs helpen anderen, veelal ouderen, te reizen met het openbaar vervoer. Aan kleine groepjes ouderen geeft u uitleg over reizen met het openbaar vervoer. U beantwoordt vragen tijdens het inloopspreekuur. Of gaat af en toe met ze op pad om uitleg te geven over de kaartautomaat of andere praktische zaken die horen bij reizen met het OV.

Een OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie. Als richtlijn geldt een minimale tijdsinvestering van 2 dagdelen per maand. U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u beschikbaar bent. U krijgt reiskosten vergoed en wordt begeleid door een projectmedewerkers van ‘Kom mee, samen op pad’. Dit is een project dat Trendsportal uitvoert voor de regio. Trendsportal is een initiatief van 8 gemeenten van het RMO Noord Limburg die samenwerken op het gebied van duurzame, veilige en slimme mobiliteit in Noord Limburg.

Heeft u nog vragen, kijk dan op de website Kom mee Samen op pad. Of neem contact op met een van de projectmedewerkers van ’Kom mee, samen op pad’ via telefoonnummer 038 454 0130.