Steun door jou zoekt nieuwe ondersteuners en steungezinnen

Geplaatst op dinsdag 26 september 2023

Het initiatief Steun door jou brengt mensen die iets voor een ander willen betekenen en gezinnen die steun nodig hebben bij elkaar. Wilt u graag iemand anders een steuntje in de rug bieden? Of heeft uw kind extra zorg nodig en kunt u af en toe wel een adempauze gebruiken? Dan kan Steun door jou een uitkomst zijn. Steun door jou is een initiatief van PSW en ’s Heeren Loo, in samenwerking met de gemeenten Gennep, Bergen, Horst aan de Maas en Peel en Maas.

Waarom Steun door jou

Een kind dat extra zorg en ondersteuning nodig heeft, vraagt van ouders vaak net iets meer. Deze ouders kunnen de zorg niet altijd uit handen geven, omdat niet iedereen de juiste zorg en aandacht kan bieden aan het kind. Ook voor deze ouders is het belangrijk dat ze soms even op adem kunnen komen, om vervolgens weer door te kunnen.

Iets voor een ander betekenen

Ieder gezin, ieder kind en iedere behoefte is anders. Het is afhankelijk van de vraag van het gezin, welke soort ondersteuning het beste bij hen past. Een aantal voorbeelden van ondersteuning zijn oppas aan huis, opvang bij een gastgezin of logeren bij een gastgezin. Welke manier het meest geschikt is, hangt af van jouw voorkeur, ervaringen/achtergrond, beschikbaarheid en de vraag van een gezin.

Een match vinden

Het expertise team van Steun door jou bekijkt op basis van de wensen van de ondersteuner of dit overeenkomt met de wensen van een gezin. Is er een match? Dan is er een kennismakingsgesprek tussen de ondersteuner en de ouders. Na de kennismaking vraagt Steun door jou zowel de ondersteuner als de ouders of er een match is.

Meer informatie

Kunt u steun gebruiken? Of bent u juist enthousiast geworden als ondersteuner? Kijk dan op de website van Steun door jou hoe u zich kunt aanmelden. Ook leest u op deze website onder andere meer over de voorwaarden van een ondersteuner en het proces na de aanmelding.