Burgemeester Peel en Maas kondigt haar afscheid aan

Geplaatst op dinsdag 26 september 2023

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo van Peel en Maas verzoekt Zijne Majesteit de Koning om haar ontslag te verlenen per 1 oktober 2024.

De burgemeester heeft een verzoek tot eervol ontslag ingediend bij Zijne Majesteit de Koning en de gouverneur van Limburg. Op dinsdag 26 september 2023 heeft mevrouw Delissen haar besluit bekend gemaakt bij college, gemeenteraad en de organisatie.

Wilma Delissen-van Tongerlo is burgemeester sinds 1 maart 2006, toen zij werd benoemd tot burgemeester van de gemeente Grave, Noord-Brabant. Ze is burgemeester van Peel en Maas sinds 1 oktober 2010 en inmiddels voor een 3e ambtstermijn herbenoemd per oktober 2022.

Met de aankondiging van haar vertrek wil de burgemeester de gouverneur en gemeenteraad voldoende tijd geven de gangbare procedure te starten en op zoek te gaan naar een opvolg(st)er.

'Het is bijzonder en uitdagend om burgemeester te mogen zijn. Het is een prachtig ambt dat ik nog elke dag als eervol ervaar. Een ambt waarin ik het geweldig naar mijn zin heb en mij altijd op mijn plek heb gevoeld. Zeker ook in Peel en Maas. En met veel plezier, elan en inzet wil ik dat graag nog een jaar voortzetten. Maar vanaf oktober 2024 is het mooi geweest en ga ik nieuwe uitdagingen aan. Tot 1 oktober 2024 zullen zich nog vele momenten van ontmoeting voordoen. Daar kijk ik naar uit.'

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo
Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo