Koninklijke Erepenning voor schutterij Sint Hubertus uit Beringe

Geplaatst op zaterdag 26 augustus 2023

Locoburgemeester Erik Nijssen heeft op zaterdag 26 augustus 2023 een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan schutterij Sint Hubertus uit Beringe. De schutterij heeft de erepenning ontvangen tijdens de viering van het 100-jarig bestaan.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan een vereniging, stichting of instelling bij de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar. Het symboliseert het respect en de waardering die Zijne Majesteit de Koning heeft voor de vereniging. Schutterij Sint Hubertus uit Beringe mag voortaan aan haar naam toevoegen: ‘onderscheiden met de Koninklijke Erepenning’.

Trots

Locoburgemeester Erik Nijssen: 'Dit is een titel waar veel waarde aan wordt gehecht. We zijn dan ook bijzonder trots dat deze schutterij, uit onze gemeente, deze titel mag voeren. Het zegt veel over schutterij Sint Hubertus en de betekenis die zij heeft voor de Beringse gemeenschap.'

Uitreiking Koninklijke Erepenning door locoburgemeester Erik Nijssen aan Schutterij St. Hubertus Beringe
Uitreiking Koninklijke Erepenning door locoburgemeester Erik Nijssen aan Schutterij St. Hubertus Beringe
Schutterij St. Hubertus Beringe met locoburgemeester Erik Nijssen
Schutterij St. Hubertus Beringe met locoburgemeester Erik Nijssen