Burgernet zoekt extra ogen en oren in Peel en Maas

Geplaatst op maandag 7 augustus 2023

Burgernet zoekt extra ogen en oren in Peel en Maas. Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te verbeteren. Een telefonisch netwerk zorgt ervoor dat inwoners mee kunnen zoeken naar bijvoorbeeld vermiste kinderen.

Aanmelden

Veel inwoners van Peel en Maas hebben zich al aangemeld voor Burgernet. De kans van slagen bij opsporingsacties wordt groter bij meer aanmeldingen.

Hoe werkt Burgernet?

U ontvangt bij bijvoorbeeld een heterdaad inbraak of een vermist kind een telefonisch bericht of een sms via uw vaste of mobiele telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Signaleert u iets dan geeft u dit door via het gratis nummer 0800 0011. Deelnemers krijgen na afloop van de Burgernetactie een bericht wat het resultaat van de actie is geweest.