Cultuurprijs Peel en Maas mogelijk andere vorm

Geplaatst op maandag 10 juli 2023

Het comité Cultuurprijs Peel en Maas beraadt zich over een mogelijk nieuwe vorm van de gemeentelijke Cultuurprijs in de toekomst. De Cultuurprijs is een manier om de waardering uit te spreken voor de mooie, inspirerende initiatieven op cultureel vlak. De prijs wordt normaal gesproken jaarlijks uitgereikt.

Ook in 2023 geen Cultuurprijs

De nasleep van corona heeft er ook voor gezorgd dat er in 2022 weinig zichtbare producties opgestart en uitgevoerd zijn. Daarom heeft het Cultuurprijscomité Peel en Maas in overleg met de gemeente besloten ook in 2023 geen Cultuurprijs uit te reiken. Het comité richt zich nu op een mogelijk andere vorm om de culturele sector te waarderen.

We mogen als Peel en Maas bijzonder trots zijn op alle culturele talenten en we kijken daarom uit naar een mooi, toekomstig vervolg.

Gevolgen corona

De cultuursector heeft veel te lijden gehad onder de coronapandemie. Producties konden niet worden opgestart of werden op het laatste moment afgelast. Hierdoor is er de laatste jaren geen Cultuurprijs uitgereikt.