Bouw 22 appartementen VMBO locatie najaar van start

Geplaatst op maandag 10 juli 2023

Met de bouwvergunning op zak, start Wonen Limburg met de voorbereidingen voor de bouw van 22 appartementen. De bouw start in het najaar 2023 en waarschijnlijk kunnen eind 2024 de eerste bewoners de sleutel ophalen.

Levensloopbestendig wonen in hartje centrum

Op dit deel van het voormalige VMBO-terrein realiseert corporatie Wonen Limburg een woongebouw met 22 duurzame, levensloopgeschikte sociale huurappartementen voor een brede doelgroep. Deze uitbreiding draagt bij aan de woonopgave van de gemeente Peel en Maas.

Ger Peeters, bestuurder van de corporatie vertelt: “Op deze mooie plek vlakbij het centrum van Panningen is een woongebouw met levensloopgeschikte appartementen in de sociale huur een heel logische en wenselijke ontwikkeling. We verwachten dat dit voor veel mensen een aantrekkelijke plek kan zijn waar ze prettig kunnen leven en elkaar ontmoeten. Een heel welkome aanvulling voor de kern Panningen én voor de gemeente Peel en Maas’.

Meerwaarde voor Panningen

“Fijn dat deze ontwikkeling van start gaat”, vult wethouder Rob Wanten aan. “ Het betekent een mooie stap in de inhaalslag die we aan het maken zijn op de woningmarkt. Het woongebouw past in een omgeving waar ruimte voor groen en ontmoeten centraal staan. Door de verschillende woningtypen, ontstaat op de VMBO locatie een mooie mix aan woningen voor jong en oud. Juist een mix van bewoners maakt het fijn wonen.”

Als alles volgens planning blijft verlopen, start de nieuwbouw in het najaar van 2023 en worden de woningen eind 2024 opgeleverd.

Verhuur woningen via Thuis in Limburg

De woningen biedt de corporatie tegen die tijd te huur aan via het verhuurplatform Thuis in Limburg. Bij Wonen Limburg aan de Raadhuisstraat 130 in Panningen kunt u terecht met vragen over of hulp bij het inschrijven of verlengen van de inschrijving.