Brand in de vuilniswagen

Geplaatst op donderdag 6 juli 2023

Afgelopen weken is er meerdere keren brand in de vuilniswagens ontstaan, doordat een lithium ion batterij bij het restafval zat.

Lever een oude of kapotte accu in bij de winkel waar u de accu gekocht heeft of bij het Milieupark. Dan weet u zeker dat het op een verantwoorde en duurzame manier verwerkt wordt en voorkomen we brand in onze vuilniswagens.

Ontstaan brand vuilniswagen

Een oude of kapotte accu is een superkrachtige energiebron die bestaat uit lithium-ion batterijen. Deze batterijen zitten ook in een laptop, smartphone, fietsaccu of elektrische tandenborstel. En zijn erg brand gevoelig.

Wanneer u de accu bij het huishoudelijk afval weggooit, komt dit in de pers van de vuilniswagen terecht. Door beschadiging van de batterij of accu ontstaat er warmte en vuur, waardoor brand in de vuilniswagen of bij de afvalverwerker kan ontstaan.