Online platform Evie

Geplaatst op maandag 3 juli 2023

Inwoners van de gemeente Peel en Maas kunnen terecht op online platform Evie voor informatie en advies over psychische gezondheid, met of zonder begeleiding van een professionele hulpverlener.

Stress, blijvende slaapproblemen of misschien een burn-out zijn voorbeelden van psychische klachten waarvoor niet iedereen direct naar een huisarts of de GGZ gaat. Het is belangrijk om te weten dat de klachten erger kunnen worden als ze niet behandeld worden. Evie heeft als doel om de drempel voor het zoeken van hulp te verlagen. 

Zelf aan de slag

Elke inwoner kan gratis een eigen account aanmaken en gemakkelijk beginnen met een onderdeel. Er worden 25 trainingen aangeboden die kunnen helpen bij persoonlijke groei. Onderwerpen zoals 'minder piekeren', 'gezonder leven' en 'grenzen aangeven' worden behandeld. Veranderingen in dagelijkse gewoonten en gedrag kunnen daarbij helpen. U kunt op elk moment van de dag zelf met Evie werken.

Kijk voor meer informatie op online platform Evie.

Versterking van het zorgaanbod

Evie wordt ook gebruikt door huisartsen, therapeuten en begeleiders in de gemeente. Dat is juist de kracht van het systeem. Mensen die aan hun persoonlijke groei willen werken en mensen die klachten willen oplossen of verminderen, kunnen er voordeel bij hebben. Evie brengt de zorg voor de psychische gezondheid van de inwoners van Peel en Maas bij elkaar.