Verkiezingen 2023: Uitslag Provinciale Staten en Waterschapsverkiezing

Geplaatst op donderdag 16 maart 2023

Er zijn verschillende momenten waarop de uitslagen van de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen bekend worden gemaakt. Op woensdag 15 maart 2023 is de voorlopige uitslag op partijniveau bekend gemaakt. Op donderdag 16 maart 2023 maken we de voorlopige uitslag op kandidaatsniveau bekend.

Uitslagen Provinciale Staten en Waterschapsverkiezing

Op donderdag of vrijdag is een overzicht beschikbaar van:

  • processen-verbaal van alle stembureaus
  • opgave van het totaal aantal stemmen per kandidaat
  • document met gemeentelijke totalen.

Kijk voor alle uitslagen op de pagina Uitslag Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen 2023.

Definitieve uitslag op 23 maart 2023

Op donderdag 23 maart 2023 worden de definitieve uitslagen op partij- en kandidaatsniveau van de Provinciale Statenverkiezing en Waterschapsverkiezing vastgesteld.

Op donderdag 23 maart stelt het centraal stembureau Maastricht de definitieve uitslag op partij- en kandidaatsniveau van de Provinciale Staten vast. Deze uitslag vindt u op de website van gemeente Maastricht.

Op donderdag 23 maart om 10.00 uur wordt de definitieve uitslag op partij- en kandidaatsniveau van de Waterschapsverkiezing vastgesteld tijdens de openbare zitting van het hoofd- en centraal stembureau. Deze uitslag vindt u op de website van Waterschap Limburg.

Meer informatie

Heeft u vragen over de verkiezingen, neem dan contact op via e-mail verkiezingen@peelenmaas.nl of telefoon 077 306 6666.